City of dissapointment

Mayor: Me

Wow. Okej. Så, som jag nämnt tidigare fick jag Hunger Games-trilogin av Pappa i julklapp. Den är till och med i en fin liten samlarbox, ungefär sådär som TV-serier och DVD-skivor brukar vara i.
Jag ska vara helt ärligt och säga att jag inte läser speciellt mycket böcker (förra året hamnade jag på ynka 11* böcker, det är inte ens en bok per månad. Patetiskt) Men! Det är något som jag bestämt vill ändra på. Speciellt efter att ha läst Hunger Games.
Den andra boken, Catching Fire, tog mig två dagar att läsa ut. Så igår kväll (natt) bestämde jag mig för att börja på den tredje. Jag var lite skeptiskt, eftersom att jag har hört mycket om att den tredje boken är urdålig – Och ett pissigt slut på serien. Men ”Äsch” tänkte jag, jag måste ju bilda mig min egen uppfattning.
Nu sitter jag alltså här. Har precis läst klart sida 58, vilken slutar med exakt detta ”This breaks his composure. Average citizens don’t address him this way. ”I have no release orders. And you have no authory to–” Okej fine. Men sida 59, sidan direkt efter, börjar ”the embrodied bedspread, we haul him into the bathtub and turn the shower on him. He hardly notices.

WHATHEACTUALSHITISHAPPENING

Jag vet inte hur dina erfarenheter med böcker ser ut, men oftast när jag läser böcker så brukar historien fortfarande vara den samma, även om den måste sträcka sig över flera sidor.
Inte nog med att sidan börjar mitt i en mening, den fortsätter inte alls på vad som hände på förra sidan – AND IT’S CLEARLY A PAGE FROM THE FIRST BOOK.

Hahah, great. Vet du en annan sak? DET FORTSÄTTER ATT VARA FÖRSTA BOKEN FRAM TILL SIDAN 394!

Sedan fortsätter, vad jag gissar är, den tredje boken och jag har ingen aning om vad som händer. Sida 394 slutar med ”I think of the moment I sent the arrow flying into the” (vilket utan tvekan är från första boken), 395 börjar med ”who intended to position ourselves among the refugees assigned to the mansion today. Then Peeta, who will trail behind us, ready to create a disturbance as needed.” OH MY GOD.
Nog för att första boken är den bästa, men jag vill inte läsa den igen mitt i den tredje boken? Eller? What is going on? Ska jag behöva köpa en annan version av Mockingjay för att få läsa den? Tycker vi att det är rimligt?

Jag passade även på att kolla upp den olagliga versionen av Mockingjay online, det kunde ju vara så att jag var helt dum i huvudet och inte fattade någonting. Men nej. Där min bok byter till att vara den första boken fortsätter online-versionen på den tredje boken. Vilket är precis vad det är tänkt att en bok ska göra.

*Du vet att jag har listor för allt: Kjell av Kjell Eriksson, Var är Alaska? av John Green, Mostly Harmless av Douglas Adams, Hundraåringen Som Klev ut Genom Fönstret och Försvann av Jonas Jonasson, The Bedwetter av Sarah Silverman, Paper Towns av John Green, Life and Laughing av Michael McIntyre, This is a Book av Demetri Martin, It’s Not Me, It’s You av Jon Richardson, The Will to Whatevs av Eugene Mirman & The Hunger Games av Suzanne Collins


Comments

 1. Quote
  Elin Lindström said 11 januari 2012, 23:01:

  SV: Just nu jävlas jag med scannern då mina usb portar bara fungerar om ja startar om datorn (ibland). Ja jag sa att jag kunde :) Vi har inga lektioner den dagen så då tänkte jag att de kunde vara en kul upplevelse :D Durå?

  Du läser bra många fler skönlitterära böcker än mig, just nu har jag plågat igenom mig en bok på 300 sidor om politikens relation till medierna i usa, hemsk historia och ännu hemskare tenta!

 2. Quote

  I want to! haha fast efter det här inlägget vet jag inte riktigt om jag vågar ;D

 3. Quote

  Jag har skickat diplomet på mailen, gjorde de i onsdags :) tänkte så du ser de! =)

 4. Quote

  I want to! haha fast efter det här inlägget vet jag inte riktigt om jag vågar ;D

  mahah! det var ett tryckfel har jag fått konstaterat (inte för att någon tvivlade på det) så nu ska jag skicka tillbaka den felande boken och få en ny… samtidigt är det en liten del i mig som gärna vill ha kvar den feltryckta boken i min ägo :3

 5. Quote

  SV: Just nu jävlas jag med scannern då mina usb portar bara fungerar om ja startar om datorn (ibland). Ja jag sa att jag kunde :) Vi har inga lektioner den dagen så då tänkte jag att de kunde vara en kul upplevelse :D Durå?

  Du läser bra många fler skönlitterära böcker än mig, just nu har jag plågat igenom mig en bok på 300 sidor om politikens relation till medierna i usa, hemsk historia och ännu hemskare tenta!

  Jag har skickat diplomet på mailen, gjorde de i onsdags :) tänkte så du ser de! =)

  jag sa att jag kunde med – verkar som att jag ska bedöma bästa vara! haha, stackars UF-elever – here i come!
  haha, böcker är trevliga! du borde läsa böcker som inte är faktaböcker, efter 300 sidor amerikansk mediapolitik skulle de flesta vara döda i huvudet ;)
  och tack för diplomet! jag åker till pappa ikväll, så jag scannar in och skickar det som jag har – så har du det med i fall att :)

 6. Quote

  WHAT?! hahah skumt tryckfel…
  Den är jättebra! jag har inte gråtit något än men varit rätt nära på, just nu är jag i ett litet happyplace i boken…

 7. Quote

  Haha vad knepigt att du ska bedöma den. Jag formulerade det som att både du och jag skulle bedöma bästa monter med tanke på :

  Hej tjejer,
  Jag har skickat till er tidigare i höst ang om ni vill vara med på mässan den 21/2 – dock har mejlet fått fötter och jag minns inte vad som blev bestämt. Jag hoppas att ni ( som vinnare av bästa monter 2011) kan vara med och utse 2012 vinnare i kategorin bästa monter.

  Haha :D Förvirrande :D Det märks väl den 21 :D

  Det var så lite så, kanon! Kul att ha både och (dock är min inscanning väldigt ful =( haha)

  Men hur som helst så ses vi den 21/2 trevligt! =)

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu