Long time, no see!

Those dark circles mean business, people!

I am fucking tired. And very happy.
I lördags fick jag ett samtal från någon som behövde en video, som hade hört talas om att det var något jag sysslade med. Två timmar senare var jag nere på stan för brainstormar-möte. När dörren öppnades fick jag en smärre chock. Där stod ju Fredrik! (även känd som Freddes-spott för en del involverade) Vi stod tyst i kanske två sekunder och bara stirrade på varandra, sedan nästan skrek jag ”MEN HEJ!” kanske lite väl högt. (Fredrik är alltså en kille som jag och Lollo jobbade med för… två? år sedan, när vi jobbade med Sommarlovsentreprenörerna)
Nu har han, tillsammans med sin kompis Victor (som jag också kände igen eftersom att han jobbar en del med elever på Ålsta Folkhögskola – som varit på studiebesök på Film i Västernorrland, och därmed provspelat för Ömheten) startat ett nytt företag – MealDeal – Ett elektroniskt rabatthäfte i form av en telefon-app! Nu skulle de på en tävling i Åre för, vad jag antar är, nystartade företag – Och därför behövde de en video för att presentera sitt företag. Enda problemet? Deadline var måndag innan klockan åtta på morgonen. Yup.
Efter kanske tjugo minuter hade vi kommit fram till vad filmen skulle innehålla, och hur den skulle se ut. Enkelt. Klart. Sedan hade jag ett väldigt långt, och otroligt intressant samtal med Nathan, som spenderat närmare ett och ett halvt år med att skriva, filma, casta, regissera och klippa sin egen independentfilm Reptilen. Han kände igen mitt namn från Christian Beijer-filmerna jag gjorde i vintras, och han kunde dessutom nämna alla filmer jag gjort för videoguiden. Sedan visade det sig att han också jobbat med att dokumentera Sommarlovsentreprenörerna!
Det var sjukt inspirerande att höra honom berätta om allt. Verkligen allt! Från processen att göra en film, passion för sitt jobb, att göra det man älskar till helt vanliga personliga saker. Jag njöt verkligen av att höra någon prata om deras syn på livet och se att det stämde väldigt bra överens med min egen.
Söndag filmade vi i stort sett hela dagen. Det var en förvånansvärt enkelt process och både Victor och Fredrik hade många väldigt roliga idéer! Ungefär halv fem var vi klara, så jag packade med mig mina saker och begav mig hem för att påbörja redigeringsprocessen. Det skulle väl inte bli så krångligt? Vi filmade allt i dokumentär-stil så alla scener var ett klipp. Filmen skulle vara i svartvitt så jag behövde inte lägga speciellt mycket tid på grading. Klart det skulle gå undan! Really? Nope. Not at all. Renderingen is a bitch!

Ungefär kvart över tolv var filmen klippt. Musiken saknades, det svart/vita var inte gradeat, och allt behövde renderas. Ungefär halv tre började jag exporteringen. Sedan sov jag ungefär två timmar, fram till kvart över fyra då jag hade ställt klockan. Väntade cirka tjugo minuter på att filmen skulle exportera klart, sedan började jag ladda upp den via sendspace. Närmare halv sex på morgonen hade filmen laddats upp. En stund senare ringde Fredrik för att bekräfta att han fått den. Och sedan gick jag på jobbet. Haha. Återigen: I am fucking tired.
Väl på jobbet däremot fick jag glada nyheter om att min anställning är utökad en vecka. Woho! Jag firade med att köpa ett par hela hörlurar. Dom är blåa. Men det hör inte hit.
Eftersom att vår del av castingen till vinterdelen av Ömheten är färdig, och Måns är i Stockholm, så är min främsta uppgift att göra ett register över statister, skådespelare och allmänna produktionspersoner. Vilket, om jag ska vara helt ärlig, främst innebär att göra analog information digital, och ta bort det som inte verkar viktigt. Detta innebär att det blir ganska monotona arbetsdagar, vilket jag i sin tur valt att bota med att lyssna lite för mycket på Nerdist podcaster. Och därmed också utvecklat an obsession with Anamanaguchi, som gjort musiken i bland annat Scott Pilgrim vs. The World-tevespelet! Party Stronger is my jam right now! Beep-boop-boop-beep! Ska jag byta ringsignal inom en snar framtid så står den utan tvekan överst på listan!

YouTube Preview Image

0:20 is where da’ party’s at!


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu