Anfäkta anamma!

Tänkte fortsätta på temat med saker från min barndom. Just för tillfället sitter jag och ser den nya Tintin-filmen för sjätte gången sedan i onsdags. Tintin hade en betydande roll i min uppväxt, och jag skyller alla mina höga förväntningar på varje husdjur vi haft på Milou. Also, Snowy what the fuck was that about? Milou is where it’s at!
Jag fick se filmen på Bluray. Pappa har en Bluray-spelare nu, så han köper bara Bluray-filmer. Han säger att det är för att det är bättre bild och ljud, men jag vet sanningen – Han kör med Bluray så att jag inte ska kunna låna hans filmer och sedan slarva bort dom. Precis som jag inte gjort med Skattkammarplaneten och Sky Captain and the World of Tomorrow. Smart move pappa, smart move.
När min pappa var liten och Tintin gick på TV första gången så gick det på kanal tre, och den kanalen hade dom inte i familjen Wikström. Så min farfar köpte serieböckerna till pappa och min faster allt eftersom de kom ut. Min pappa växte upp med dom böckerna, som jag i min tur läste när jag var yngre – Men jag ska erkänna att på den tiden såg jag hellre på alla VHS-banden vi hade (och fortfarande har, inte att förglömmas). Kung Ottokars Spira, Det Sönderslagna Örat, De Sju Kristallkulorna (och Solens Tempel) och Månen Tur och Retur är de jag kommer ihåg mest – Ah! Jag kollar igenom alla böckerna nu – Koks i Lasten kommer jag definitivt ihåg! Och Plan 714 till Sydney! Oh my god – Det Hemliga Vapnet! Jag måste se om alla avsnitten ögonaböj! Musiken var så bra kommer jag ihåg också! Introt gör mig helt lycklig, och vi brukade tävla om att nämna vilket avsnitt alla de små klippen var ifrån.
Jag är van vid en tecknad, väldigt enkel Tintin, där bara det som är absolut nödvändigt finns med i bilden. Inte en motion captured (inte animerad, there’s a big difference there people, do try to keep up) Tintin som man kan räkna fräknar på.
Därför var jag lite rädd för att se filmen, även om det var Steven Spielberg som regisserat, för vad vet han? Han kanske gjorde allt fel! But well, he didn’t.

Ah! Jag är så glad att han valde att göra det med motion capture istället för att ha skådespelare med näs-proteser och skit – Jag menar kolla på dom! Dom ser ut som att dom klev ur serietidningen ut i den riktiga världen! Precis som i den där filmen som jag inte kommer ihåg namnet på. (Plus – hur skulle dom ha hittat en skådespelare som har så litet mellanrum mellan ögonen som Kapten Haddock?)
Simon Pegg och Nick Frost var ju helt perfekta som Dupond och Dupont! (Jag vägrar kalla dem för Thomson and Thompson)
I loved it! Även fast de hade ändrat lite på historien! Hur dom blandat Enhörningens Hemlighet med Rackham den Rödes Skatt, hur dom tog med fartyget, som jag inte kan stava till, och introducerade Kapten Haddock (från Krabban med Guldklorna) var också underbart bra! Kul twist också med att Sakharine var the head evil guy, när hans roll i böckerna/de tecknade filmerna är ganska pytteliten. Och att Bianca Castafiore var med! Då skrek vi av glädje! Och Allan! Och Nestor! My god, jag blev helt excited så fort en karaktär dök upp!

När jag tänker efter så borde jag lägga till Tintin och Hajsjön till de Tintin-filmer jag sett mest. Om jag inte minns helt fel är den från 70-talet och har alla röster från den första serien, bland annat Tomas Bolme som Tintin och Åke Lindström som Kapten Haddock. Och med tanke på den filmen kan jag presentera världens farligaste låt. Den sätter sig på hjärnan och vägrar ta sig därifrån – ”Min kärra och min åsna är mycket bättre än, var kärra och var åsna här i Syldavien!” halvsjunger slash skriker jag, otroligt falskt ska tilläggas, när jag går omkring i lägenheten. Och så har jag gjort sedan i fredags. Min syster vill mörda mig.
Lite ledsen var jag eftersom att jag bara sett Tintin på svenska förut – Och nu saknade jag alla Haddock-uttryck! ”Bomber och granater!”, ”Anfäkta och anamma!”, ”Riv mina råsegel!”, ”Stormar och orkaner och tusen tyfoner!” (Det bästa med det säget -ja, det är ett ord- var hur han sa ”störmar och orkaner”)
Jag ser verkligen fram emot att de gör fler Tintin-filmer! Att få se alla de andra karaktärerna! Rastapopoulos, Doktor Müller och Proffessor Kalkyl såklart!
Faraos Cigarrer skrämde mig rejält. Jag var livrädd för Rastapopoulos, plus att det var någon konstig sekt med som såg ut som KKK, fast i lila dräkter. Sen drogade dom Tintin, och han fick hemska mardrömmar. Usch. Den tyckte jag inte om alls.

Min bästa sysselsättning nuförtiden är att göra filmer till musikvideos. Alltså, det är mycket mindre komplicerat än det låter – Man väljer ett album med passande låtar, sedan sätter man igång musiken samtidigt som man sätter igång filmen (mutad såklart, annars kokar hjärnan) och vips har man en fantastisk musikvideo!
Hudson Mohawke och Tintin passar helt sjukt bra tillsammans! Okej, so here’s what I want you to do – Här nedanför är Tintin-trailern, och under trailern är Hudson Mohawke’s FUSE – Försök att spela upp trailern (utan ljud) och låten samtidigt så kommer du se precis vad jag menar – De passar perfekt!

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

You’re welcome.


Comments

  1. Quote
    Lollo said 1 april 2012, 21:19:

    Det tycker jag att vi gör! Vi kan träffas nio och snacka serioussss.

  2. Quote
    Lollo said 2 april 2012, 11:51:

    Den här trailern vill du inte se, men du kommer bli konstigt överraskad; ?!?!?!?! http://www.youtube.com/watch?v=11yBPx-ymZA&feature=fvwrel

  3. Quote
    nenne said 3 april 2012, 0:05:

    Den här trailern vill du inte se, men du kommer bli konstigt överraskad; ?!?!?!?! http://www.youtube.com/watch?v=11yBPx-ymZA&feature=fvwrel

    ah shit! jag kommer ihåg att jag såg en toby turner-video för typ ett år sedan när dom höll på att spela in den! haha, men vad många familiar faces det var! and the movie looks freaking gross :O!

  4. Quote
    Lollo said 6 april 2012, 11:17:

    http://www.youtube.com/watch?v=5KJLlXS7Rl8

    JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR

  5. Quote
    nenne said 6 april 2012, 13:45:

    http://www.youtube.com/watch?v=5KJLlXS7Rl8

    JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR

    ahahahahahAHAHA! xD

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu