DÖR EXAMINATIONSDÖDEN

Idag var det examination på dokumentärfilmskursen och det gick väl bra. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg! Och som sig bör har jag såklart en ny favoritlåt:

YouTube Preview Image

Vi börjar kronologiskt where we last left off – Pitchen på engelska i Norge! Det gick bra. Puh! Inte 100.00kr-bra men produktionsstöd och lön för i sommar-bra. Plus att Film i Västernorrland betalar Gunnar (vinnaren av priset och vår nye vän) att vara vår manuskonsulent. Yay oss!
Vi bodde på hotell Britannia i Trondheim vilket definitivt är ett above average-hotell och vi kände oss som vanligt malplacerade när vi kom in genom entrén. Det är konstigt. Jag och Lollo lyckas alltid hamna på platser där man känner sig under-dressed så fort vi är ute på äventyr.

Vi tyckte i alla fall att vi hade fin utsikt genom vårt hotellfönster.

Alltså frukosten var HUR lyxig SOM HELST.

Precis innan vi skulle pitcha. AH. Lägg märke till att vi är klädda i rött och blått – dom två viktigaste färgerna i vår films visuella koncept. I am telling you.

Vi pitchade på engelska. I mikrofon. Framför jury. Och publik. Nu är ju fan inget läskigt längre. Förutom späckhuggare. Yup. Dom är still definitely very scary. Vi hade en plats i Minimalens (filmfestivalen som vi pitchade på) program också. Kändes som en big deal. Speciellt att mitt efternamn var stavat med ”ø”. Och sist men inte minst fick vi se Close på bioduk för första gången! Det var den filmen jag hjälpte till att fota när jag precis lärt mig Epicen, om du inte har sett den så kan du göra det här!
Och när vi kom hem från Trondheim åkte jag och Moa på Upcoming-introduktionshelg i Tällberg. Där var det jättefint! Överallt utom i hotellrummet. Vi hade en hel helg att diskutera vår filmidé med andra personer, och samtidigt hjälpa dem att diskutera sina filmidéer. Det var väldigt mysigt och himla trevligt och jag försökte njuta så mycket av det som möjligt. Men lite svårt var det med dokumentärfilmsdeadline som hela tiden låg och gnagde i bakhuvudet.

Efter den helgen har jag inte gjort något annat än dokumentärfilmen. Komplettera intervjuer, klippt, gradeat gjort namnskyltar och annan grafik som jag animerat i After Effects. Seriously – om man vill lära sig något, låtsas att du kan göra det när du pitchar dina idéer för gruppen och sen, när gruppen tycker om idén, så har du inget annat val än att ta tag i att lära sig hur man gör det. Precis på det sättet har jag lärt mig After Effects nu. Well, det och YouTube. Vi har jobbat från 9 på morgonen till fyra på eftermiddagen. Haft paus fram till 20 och kört igen fram till 00-01. Senaste fyra dagarna har det dock blivit till omkring 04.00 för min del. Vi har levt, återupplevt och andats dokumentärfilm sedan i julas och såhär har det sett ut hos mig i princip dygnet runt:

Lite smakprov på den grafik jag gjort. I verkligheten är det alltså animerat och rör sig. Men det är svårt att illustrera i ett foto. Vi har lite ändringar att göra i filmen nu efter examinationen (för vår egen skull) sen ska vi ha en visning för alla som varit med och hjälp oss och sedan ska den ut på festivaler, WOHO. // Helt ointressant skrivet i apologize men allt mitt kreativa är slut nu på ett tag. Nu: sova i 100 år. Good night people.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu