Jag svalde precis en Alvedon med en Treo

I’m back people!

Och jag har en hel del att prata om. Jag har därför delat upp detta inlägg (som förväntas bli extremt långt) i kategorier. På så vis kan du hoppa över det du inte vill läsa om. Alltså allt. Here we go.

Kategorier:
- London
- En trevlig liten London-historia
- Tunnelbesystemet
- Portfolio
- Filmen
- Imorgon
- Övriga små punkter

London
Så, London var AWESOME. In fact – London = Awesometown. (Oh, such a smal referens). I can’t wait to go back!
Jag har bara varit hemma i tre dagar och saknar redan rösten på tunnelbanan som sa ”Exit here for local busses to ZSL – The London Zoo”, ”This is Baker Street – Exit here fo Madame Tussauds” och ”This is Oxford Circus – Change here for Central and Victoria lines”. Jag saknar hur artiga alla var. Hur hjälpsamma alla var. Jag saknar att få höra saker som ”Sorry, love” och ”Excuse me, miss” när jag är i vägen. För i vägen är jag ofta.
Jag saknar att bara sitta på tunnelbanan och se alla människor som kliver på och av. Så många människor! Överallt! Jag saknar hur underbart brittiska alla var! Jag saknar brittiskt godis. Crispy M&M’s. Skittles. Mike & Ike’s. Starburst.
Det finns så mycket jag vill – och ska – berätta om min London-upplevelse. Men med ett minimum på 500 bilder om dagen blir det svårt att försöka passa in det i ett inlägg. Därför har jag bestämt mig för att dela upp varje dag i ett eget inlägg – Inlägg som jag sedan kommer att posta lite då och då. På så vis blir det inte för mycket på en gång, och jag får njuta lite extra av minnena. Oh selfishness.

En trevlig liten London-historia
Jag bjuder härmed en kort historia om min första heldag i London. (Söndag den 24). Vi spenderade hela dagen på övre planet i en röd tvåvåningsbuss utan tak. Hela dagen. I sol och 30 graders värme.
Vad detta gjorde med mig sammanfattas enklast: Good ol’ fashioned Bonnbränna! Eftersom att 90% av alla kläder jag äger är t-shirts.
Hur löser man nu detta när man kommer hem till Sundsvall och det är dåligt väder? Jo. Jag kan inte ha på mig vilka tröjor som helst. Ärmen måste överstiga en viss längd – För att inte visa att översta delen av mina armar är helt vita. Halsen måste vara högt skuren – För att täcka att jag just nu har en brun fläck runt min hals.
Och så kommer det förmodligen att förbli. Ända fram till att sommarlovet börjar.

Tunnelbanesystemet
Okej. Jag har varit i Stockholm, låt mig säga, åtminstone 10 gånger mer än jag varit i London. Jag har ingen aning om hur Stockholms tunnelbanesystem fungerar. Det är obegripligt!
Jag har varit i London en gång. EN gång. Deras system lärde jag mig efter första gången vi åkte. You got a thing or two to learn, Stockholm!

Portfolio
Jag hann göra klart min portfolio! Även fast jag hade fyra dagar mindre på mig än alla andra. Vi kom alltså hem vid tolv på torsdag natt. Halv nio morgonen därpå satt jag i ljudsalen – i full gång med att försöka organisera hela årets alla uppgifter, färdigställa de sista detaljerna i min tryckta portfolio och designa samt bränna min dvd-portfolio – allt på samma gång!
När detta var klart skrev jag ut ett dvd-omslag, skar ut det och satte i mitt fodral. Gjorde en dvd-label och skrev ut den på min – nu brända – dvd. Skrev ut min tryckta portfolio – 56 härliga sidor! Upptäckte att en sida motarbetat mig genom att ha fula färger. Skrev ut en ny sån sida. Hände inget. Skrev ut sidan igen. Hände inget. Upptäckte att det var slut på tjockt A4 i skrivaren. Upptäckte att det var slut på tjockt A4 i pappersförrådet. Väntade en timme på att någon lärare skulle fixa papper. Skrev ut de skeva sidorna. Skar ut alla mina 56 sidor. Trodde jag. Upptäckte att jag glömt att skära ut en. Fixade det. Skulle göra hål i mina 56 sidor för att kunna sätta i spiralbindningen. Rikard hjälpte mig. Rikard fuckade upp häfthålen. Skrev ut en ny portfolio. Alla 56 sidor. Skar ut portfolion. Alla 56 sidor. Gjorde hål i portfolion. Alla 56 sidor. Satte i spiralbindningen. La fram portfolion på bordet där den tydligen hörde hemma. Klar! Cirka en timme efter deadline.

Filmen
I Love You, Man. En av mina bästa filmer. Köpte den idag – 99 kr, yay me! Och ja, jag köper filmer. På riktigt. Me lovez the commentary! På denna är det John Hamburg, Jason Segel och Paul Rudd – I’ll be putting this in my dvd-spelare tonight! Och förmodligen inte ta ut den förrän om en vecka. Minst.

Imorgon
(Jag kom för övrigt på att ‘imorgon’ inte är ett ord utan två – och att jag lurat mig själv genom att lägga in ordet i min T9-ordlista)
Hursomhelst har jag kommit fram till att jag, som mest, har två lektioner imorgon. Och just nu har jag väldigt ont i huvudet. Jag svalde precis en Alvedon med en Treo. Jag har inga migrän-tabletter hos Mamma. Blir det migrän nu är jag körd – och det blir ingen skola. Och blir det ingen skola imorgon har jag ingen ursäkt att inte börja med min uppsats om Doktor Mengele. Uppsatsen som skulle ha varit klar vecka 17. Nu är det vecka… 21? Och jag har inte ens börjat. Shame-face.
Imorgon är också dagen då jag och Lollo ska ha möte med kommunfolk om vårt sommarjobb. Vårt sommarjobb som äger ditt sommarjobb. Det mötet börjar en tid som jag inte har en aning om, men har skrivit i min kalender. Jag borde verkligen hitta min kalender.

Övriga små punkter
- Like my glasses? They’re useless. Useless, but awesome! Dom kostade bara £1 (Och ja, jag googlade fram hur man gjorde ett sånt tecken – för så mycket bryr jag mig) – I am now a proud owner of 9 pairs.
- Nu ska jag tvätta ur London ur håret. Sad face.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu