I can haz iPhone?

I dagsläget är jag en, inte så stolt, ägare av en Sony Ericsson W9.. någonting. Röd. Den har inte fungerat sedan julen 2008 då jag fick den i julklapp. Fram och tillbaka på verkstaden har den varit, säkert ett tiotal gånger. Ingen verkar kunna laga den. Den hakar upp sig hela tiden, helst när jag ska svara på ett sms. Den stänger av och på sig själv helt ohejdbart. Att frysa skärmen och ta bort navigeringsalternativen är en annan aktivitet den verkar nöja sig med att syssla med. ”SIM inaktivt” är ännu ett trevligt hittepå.
Pappa har länge pratat om att jag måste ha en ny telefon. En telefon som går att lita på. Och fungerar framförallt. Det senaste halvåret har en iPhone varit alternativ nummer ett. Pappa gillar att berätta om alla coola saker hans jobbkompisar har på sina iPhones. ”Max Locator” är hans favorit. Senaste månaden, då min mobil skapat fler och fler problem, har min kära Pappa tillochmed kollat upp priser och abonnemang. Detta är inget jag bett honom att göra. Jag har en telefon och det är jag nöjd med. Jag skulle aldrig själv lägga ner pengar på en ny.
Men om jag nu skulle ha en ny telefon måste the obvious choice vara just en iPhone. En mobiltelefon som matchar OCH synkar med min dator. Are you kidding me?
Det enda problemet för mig är touch-skärmen. Jag är inte ett fan av touch. Inte alls. Johan påstår att en iPhone är så pass bra att alla de bra sakerna överväger touchen med stor marginal. Kan det stämma?
Eftersom att Pappa nyss köpt en mobiltelefon till min Syster när hennes gick sönder har han sagt att han betalar telefonen åt mig också. Enda anledningen till att jag överväger detta. Jag skulle, som sagt, aldrig lägga mina pengar på det själv. Jag måste dock stå för abonnemanget själv. Omkring 159 kr/månaden. För tillfället kostar min telefon minst 200 kr/månaden. Så, det måste ju vara ett uppköp? Billigare månadskostnad?
Blir det något är det en vit iPhone 3Gs som gäller. Varför vit? För att jag har något slags obsession med vit teknologi. Varför 3Gs? För att 3Gs är 10,5 gånger snyggare än 4. There you have it.
Attackera mig inte för att vara bortskämd. Pappa har alltid haft en special way of showing affection. Speciellt sedan Mamma och Pappa skildes. Lucky me? I guess…

Någon där ute med en iPhone i sin ägo? Tankar? Hjälp?

Buss och Kran
Yr Förvirradsson


Comments

  1. Quote

    Ja, vad finns det att säga? Klart du ska ha en iPhone!
    Speciellt om du redan har en Mac, klart bästa telefonen jag haft, och har bara blivit bättre sedan den nya uppdateringen har kommit.

  2. Quote

    just ja, glömde säga, hoppas du tar ett abonnemang med datatrafik

  3. Quote
    Nenne said 5 juli 2010, 22:56:

    Tack för ett underlättande svar! :)
    Angående ett abonnemang med datatrafik tänkte jag först ta ett Halebop-abonnemang, eftersom att det är Halebop jag har idag. Såg sedan efter och kunde inte riktigt klura ut om det ingick i abonnemanget. Tänkte därefter om till Telia, däremot är jag osäker på om man kan få en vit från Telia? Verkar inte gå från deras hemsida iaf. Kanske är annorlunda om man går till butiken (vilket jag tänkt göra) :)

    // Yr Mindre Förvirradsson

  4. Quote
    Lollo said 5 juli 2010, 23:02:

    SV: I knew you would :D
    Och BTW, insåg nu att ang i 3 av fem fall ska namnen börja på S och A.
    And so, my search for giftasmaterial åt dig has begun!

  5. Quote

    hmm, när jag skaffade min har jag för mig att man kunde skaffa vit iaf.

  6. Quote
    nenne said 10 juli 2010, 13:29:

    Det kunde man säkert! Men jag var för seg – och alla var slut. Det fick bli en svart, men nog kommer jag stänga in den i ett vitt skal så fort jag får chansen! :D

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu