GRATTIS MAMMA!

Jag har spenderat hela dagen med att fixa de bästa presenterna jag kunde till min kära Moder. På en gång jag vaknade tog jag mig en promenad – först till Mamma för att hämta min elvisp, som jag tror att jag fick av mina kusiner någon gång (Rätta mig om jag har fel, hursomhelst – Världens bästa elvisp. Ever!). Så gick jag på Konsum och handlade en jefla massa choklad, och bakpulver – Pappa hade bakpulver hemma som gick ut 2009, what’s that about?
Sen gick jag hem igen. Och insåg att jag glömde att köpa muffinsformar. Så jag gick tillbaka till konsum. Jag hade lust att gå tillbaka dit en gång till. Bara för att förvirra hon som satt i kassan. Och kanske köpa en pytteliten chokladbit, titta på henne och säga ”Jag behövde en liten bit till”. Det var naturligtvis inte vad jag gjorde. Jag betalade i den andra kassan, där det satt en person som inte såg mig när jag var där och handlade fem minuter tidigare, som en äkta svensk.
Men, och det är här det spännande börjar, när jag kom hem igen – och hade alla saker jag behövde – så bakade jag de mest rövsparkande muffins du någonsin hört talas om! Är du beredd? Fyra stycken med vit choklad. Fyra stycken med Marabou-choklad. Fyra stycken med Dumle. Fyra stycken med Kinapuffar (Kinaris? Vi har haft en diskussion om detta). Och sex stycken med Geisha. I know.

Sen åkte vi till Birsta så jag kunde köpa ett fint fat att lägga muffinsarna (Plural av muffins?) på. Det slutade även med att jag köpte fina muffinsformar på Åhléns och satte dom utanpå dom fula jag köpte på Konsum, och ett presentkort på Indiska för fyrahundra kronor. Du kan ge mig diplomet för bästa dotter nästa gång vi ses.
Med och firade Mamma var också Lena, My, Sussi, Karin & Esbjörn, Lotta, Birgitta och Anna såklart! Vi åt än en gång den goda tårtan, känd från min studentmottagning och födelsedag. Kvällens bästa moment tilldelas utan tvekan Anna för det hon sa till Emma då hon hade ett helt chokladfinger i munnen: ”Du kan bli svärd! … Slukerska” Vi valde dock att ignorera den eftersläntrande ”slukerska”-biten och hade väldigt roligt åt att Emma, när hon blev tillfrågad om vad hon ville bli när hon blir stor, skulle svara ”Tandläkare. Eller svärd”


Comments

  1. Quote
  2. Quote

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu