HJÄLPHJÄLPHJÄLPHJÄLP

Calling all the people! All the people? I call them!
Min dator har tagit livet av sig – och vad jag har förstått (via Google) verkar det som att hårddisken kan ha gått sönder?
Det som händer är alltså att det tar en kvart att starta datorn – och när den väl startar håller Spotlight-grejen på med nåt fuffens och så fort man klickar på något kommer den lilla badbollen fram, och när den väl försvinner så händer ändå inget.
Just för tillfället har menyn längst upp på skärmen försvunnit helt, och med det också Spotlight-saken som jag tror segade datorn från början, docken går att få fram – men det händer inget när man klickar på något av programmen.
Den enda lösningen jag ser är att tvångsatarta om datorn – men jag är rädd att den inte ska starta alls efter det? Och jag har en massa saker på datorn som jag verkligen inte vill förlora (Alla studentbilder, allt från Bitchkram, när vi var i Puerto Rico i våras och alla originalfiler till min portfolio)
HJÄLP MIG? GE MIG RÅD? STÖTTA MIG?

Edit: Detta är naturligtvis inte skrivet från datorn, utan från min trogne telefon


Comments

 1. Quote

  Hmm, låter väldigt misstänkt en kommande hårddiskkrasch, jaa…

  Det eller så har systemet helt enkelt packat ihop, vilket skulle vara det bättre.
  Men, för säkerhets skull, skulle det nog vara bra om du så fort som möjligt fick tillgång till en annan dator, förslagsvis en annan Mac av något slag, för att kunna föra över alla data till nåt annat ställe…

 2. Quote

  Hmm, låter väldigt misstänkt en kommande hårddiskkrasch, jaa…
  Det eller så har systemet helt enkelt packat ihop, vilket skulle vara det bättre.Men, för säkerhets skull, skulle det nog vara bra om du så fort som möjligt fick tillgång till en annan dator, förslagsvis en annan Mac av något slag, för att kunna föra över alla data till nåt annat ställe…

  D: det var det jag var rädd för
  jag har inte stängt av datorn än, haha, det skulle komma nån datakille å hämta den i fredags men han kom aldrig.
  jag är bara rädd att det är för sent å allt är borta – går det ens att komma åt filerna när man inte kan öppna finder?

 3. Quote

  Hmm, men bara för att finder inte går att öppna behöver det inte betyda att det inte går att komma åt den data som ligger på själva disken, har jag för mig, även om risken såklart är större då. Nu kanske du redan fått iväg den, men om inte så kan du väl sticka iväg till Apple Store (Grafit) med den?

 4. Quote

  woops, såg visst att du redan fått tillbaka den, så nevermind…

 5. Quote

  woops, såg visst att du redan fått tillbaka den, så nevermind…

  jag har fått tillbaka den, ja! :)
  det var hårddisken som hade kraschat, vissa filer var trasiga – men det mesta gick att rädda! jag fick tillbaka den trasiga hårddisken som en flyttbar hårddisk och så fick jag dra över fil för fil på den nya hårddisken i datorn. jag tror det var ungefär 15 filer som var trasiga så det var en glad överraskning!
  tack för hjälpen ändå! :)

 6. Quote

  haha, men va bra :D

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu