Första julaftonen i år!

Idag firade jag jul med Pappa och min Syster. Pappa är inte speciellt för traditionellt julfirande (Example #1: Allt julpynt i detta hus – done by me. Jag klädde julgranen alldeles själv. Och Pappa sa på riktigt ”Måste vi klä granen då? Vi kan väl bara sätta ljus i den?” Oh god. Oh no. No. Nope. Never.) Vi hade ingen julmat eller så. Det brukar vi inte ha. Istället åt vi fläskfilé med potatis, och fruktsallad med glass till efterrätt. Sedan öppnade vi paket!
Som bekant gav jag Pappa en elvisp och Wookiee Cookies and Other Galactic Recipes. Min Syster fick Sillybands (som hon hatar med passion. Hehhe. Storasysterhumor), en AUX sladd för att koppla mobilen till en stereo och en låda med godis (alltså en sladd, och en låda godis. Inte en sladd som man kan koppla till en låda godis. Though that would’ve been amazing) – Samma godis som vi bjöd statisterna på under filminspelningen!
Och själv fick jag en väldig massa fina julklappar! Saker som är bra att ha inför en stundande (?) hemifrånflyttning: Skålar i olika storlekar, glas (jag och Stina som precis hade en diskussion angående glas – och det faktum att hon har allt, och jag inte nåt. Nu har jag sex stycken!), bestick och en teburk.

Inte att förglömma – Ett lila toastjärn! Yes! Vem vill ha toast? Jag bjuder! För jag… har ett toastjärn nu!

Fick även ett antal reflexer som jag, helt utan ironi, önskat mig.
Största överraskningen var utan tvekan ett triangelformat paket som innehöll en vitlackad ukulele. Inget jag hade önskat mig, but I fucking love it. Syster fick en svart. Jag tycker vi ska lära oss att spela Rabbit!’s Pink Lemonade. Hon röstar på Over the Rainbow. Vi får se vem som segrar.

Ett jättetungt paket fick jag också. I det paketet var en bok – ”Star Wars – Ljuddeffekterna”. Oh god. We know eachother too well in this family. Boken beskriver hela processen av ljudläggningen i i stort sett alla filmerna. Alla ljudeffekter har ett nummer och med hjälp av ”ljudmodulen”, som dom så vackert valt att kalla den, kan man lyssna på varje litet ljud från filmerna. Bredvid ljudeffektens nummer finns även en beskrivning av hur dom gjorde för att framställa ljudet – Till exempel är det berömda ljudet från när Darth Vader lyfter upp rebellskeppets befälhavare och knäcker halsen på honom gjort av valnötsskal inuti en grapefrukt som mosas ihop – ”Så att man fick ett mosande och ett knastrande ljud på en och samma gång”.

Jag har spenderat större delen av kvällen med den här boken. Filmljud har fascinerat mig på riktigt sedan vi skulle ljudlägga en kort film på en ljudlektion, och fick se hur dom gjort ljudeffekterna i Sagan om Ringen. Ännu mer fascinerad av det blev jag för ett par veckor sedan då jag såg Wall-E för första gången, och därmed också extramaterialet och inslaget om hur ljudeffekterna i den filmen var gjorda – OCH hur de gjorde ljudeffekterna i de gamla Disney-filmerna.
Also, min Syster fick en elfiol! Detta är vad min Farmor svarade när Pappa skickade en bild på Emma och fiolen till henne:

På vilket Pappa svarade ”Full eller?!”. I love my family.

I ett annat paket fick jag lite lukta gott. Som jag inte riktigt kan säga vad det luktar. Gott luktar det ju, men det är ju inte en lukt per se.
Jag fick även ett par paket som inte kommit än – Hunger Games-trilogin på pocket och en Röde mikrofon till min kamera!
Av min Syster fick jag riktiga tecknarpennor! What’s that? You didn’t know jag kunde rita? I’ll show you some time.

Min underbara Farmor hade skickat världens mjukaste halsduk, ett par tofflor (Syster och jag fick varsitt par – har sprungit omkring i dom hela kvällen ”Det känns som att gå på moln!”), och en handsnidad rödhake i trä. I don’t think you understand hur mycket jag älskar handgjorda saker! Also, I don’t think you understand hur mycket min Farmor älskar fåglar.

I think that was everything. Now let me play you to sleep on my sweet friggin’ ukulele!

It’s even got a pretty little dolphin on it!


Comments

  1. Quote
    Elin Lindström said 23 december 2011, 12:22:

    Det var nog bara jag som läste toa stjärn :D haha, men sedan tänkte jag, vad är det för något?

  2. Quote

    Det var nog bara jag som läste toa stjärn :D haha, men sedan tänkte jag, vad är det för något?

    ha! ingen aning om vad det skulle kunna vara… tyvärr är jag alldeles för trött för att försöka komma på något roligt. men vi kan ju låtsas att jag gjorde det :)

  3. Quote
    Elin Lindström said 24 december 2011, 9:32:

    Haha :)

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu