Andra julaftonen i år!

”Dagen innan nyår?” – Shutup.

Den 24 December, alltså på riktiga julafton, firade jag jul igen! Denna gång med Mamma, Syster, Kusiner och Moster Karin och Morbror(?) Esbjörn! Vi hade jättemysigt med julmat, Kalle Anka, julklappar och massor med julmust och choklad!
Och min syster lockade mitt hår i, vad hon kallade, ”dock-lockar”, vilket för övrigt är ett väldigt roligt ord att säga. You should try it sometime.

Och eftersom att jag är en självcentrerad tonåring med tillgång till en kamera ska jag nu tala om (och visa bilder) på allt (inte allt) jag fick i julklapp!
Vi börjar med en liten bok med recept på praliner tillsammans med små silikon-formar att göra praliner i, since we all remember how good I am at baking. Vem vill göra praliner?* Jag bjuder på toast! (Jag har ett toastjärn nu)

*Jag läste precis det där själv och misstolkade vad jag själv skrivit. ”Vem vill göra praliner?” ser ut som ”Vem fan vill göra praliner that’s fucking stupid!” när man skriver det. Men jag menade det självklart som ”Vem av er underbara människor vill göra så otroligt goda praliner med lilla mig?” Såklart.

Jag fick också en bok ”Liten Bruksanvisning för Livet vid 20+” – ’cause appearantly I’m 20+ now. I boken är små tips och råd på hur man ska bete sig och göra i livet. Vissa är djupa (”Att erkänna att man gjort fel är att påpeka att man inte är så dum som man var tidigare”) medan andra är väldigt konkreta (”Betala dina räkningar i tid”). Några andra av mina favoriter finns här under:

I ett jättefint kuvert med ett minst lika fint kort fick jag ett trevligt litet rim och ett tusen kronor. Tusen kronor tackar vi för när vi är unga och inte har fast inkomst.

Jag fick också ett par jättemysiga sockar, citat från min Mamma ”Det är så enkelt – med sockar och tofflor kan man aldrig ha fel när det gäller dig!”

I ett annat paket var en dator-bords-kudde. Liksom en kudde med ett bord på så att man kan ha datorn bekvämt i knät. Och för att datorn inte ska bli överhettad/få ludd i fläkten (det låter som en otroligt bra förolämpning ”Men du har ju ludd i fläkten du!”)

Och i ännu ett annat paket fick jag två säsonger av världens bästa tv-serie. Ingen protest. Oh god. Arrested Development in my heart. What’s that? Har du inte sett Arrested Development? Well. I am afraid we can no longer be friends. Undantag: Om du inte haft tid/hört talas om det. Lite smakprov kanske? ”Bob Loblaw’s Law Blog”, ”I just blue myself”, ”Annyong” – ”I was a professional twice over – an analyst and a therapist. The world’s first analrapist”. Watch it now! så du hinner catcha up innan den nya säsongen och filmen kommer nästa år! (Excited!)

Also, jag kollade upp Arrested Development för att hitta länken jag precis skrev – And what the fuck, den heter ”Firma, Ruffel & Båg” på svenska. Hur vansinnigt tråkigt låter inte det? Det låter som någon slags Stefan och Krister-show.
Jag fick även ett par skinnvantar med ludd i och ett nytt displayskydd till min telefon – nu kan man till och med se vad som står på skärmen!
Nu var det ju självklart inte så att det bara var jag som fick julklappar. Min syster fick ett par glasögon och ett hårtoppsserum av mig (Jag återanvände rimmet sedan förra gången jag gav henne samma sak, inget märkte något)

Mina söta kusiner fick också julklappar!

Men nu ska du få höra förstår du! Dagen innan julafton, fredagen den 23:e, åkte vi till Mamma från Pappa någon gång mitt på dagen. Med oss hade vi då en jättestor julklapp. Jättestor. På den satt en lapp: ”God Jul Emma & Sara”. Så vi packade in den i bilen, och fick knappt plats själva. Paketet tog upp hela baksätet – Jag fick sitta i knät på min lillasyster när vi åkte ner till Mamma. Sedan bar vi upp paketet och ställde det vid fönstret i vardagsrummet. Och så väntade vi med att öppna det tills alla andra julklappar var öppnade. Vi ville ju inte att Mamma skulle misstänka något. Till saken här tillhör: Paketet var inte alls till mig och Emma. Det var till Mamma – från mig. Och såhär såg min kära Mor ut när hon fick höra det:

Sedan började hon öppna det- -

… Också öppnade hon det lite mer- -

… Sen såg hon vad det var- -

… Och började gråta – -

Men vad var det då för fantastisk julklapp som världens bästa dotter *pointing at self* köpt till sin underbara Mamma?

En 42″ LCD-TV från Philips såklart! För att vi är så materialistiska i vår familj!

Seriously though. Min Mamma har länge tyckt att hennes TV är liten, och sedan hon fick glasögon för ett tag sedan har hon inte tyckt att hon ser bra på TV:n alls. Och eftersom att mina föräldrar har låtit mig bo hemma sedan jag tog studenten – utan att betala någon hyra alls(!) tyckte jag liksom att det var min plikt att köpa en ordentlig TV åt henne. Och ordentlig det är den allt! Jag gjorde min research innan jag köpte den. Den är till exempel på 100Hz istället för 50Hz, vilket bara innebär positiva saker för en sån som jag som lätt får migrän! HD-TV har vi nu också, och ett kort i TV:n istället för en ComHem-box. Den har även USB, HDMI och VGA utgångar – vilket innebär att man kan koppla sin kära dator till den och använda TV:n som datorskärm! Har du någonsin tittat på YouTube på en 42″ skärm? That is something else!
Men!” tänker du nu ”Den presenten har ju bara med din Mamma att göra! Din Pappa har minsann också låtit dig bo hemma utan att betala hyra – ska inte han få något?” Hah! Svarar jag dig. Åff kårs! Till Pappa har jag köpt två biljetter till Michael Bublés konsert i Globen i April nästa år. No joke – Michael Bublé är Pappas största idol right now. Yup. Best daughter ever. Right here!
Så. Där har vi den. Julen 2011. Kommer förmodligen att bli aningen svår att toppa till nästa år. Då får familjen nöja sig med kol.
Well well, i morgon är det nyårsafton och en massa folk kommer hit för att ha trevligt! Jag har skaffat tomtebloss och fake-champagne (Yes. Fake. För riktig smakar apkiss) – Så det blir som att fira nyår med en tolvåring!


Comments

 1. Quote
  Lollo said 2 januari 2012, 0:35:

  http://youtu.be/VIjUREktVGA
  Varför har jag aldirg insett att den här killen som jämt kommenterar mina videor faktiskt är rätt kul? Jo – för hans videor är typ 9 minuter långa och jag orkar inte se dem. Men de som är under tre minuter och där han går fram och tillbaka till jobbet och bara babblar är ju hilarious!!!

 2. Quote
  nenne said 3 januari 2012, 13:29:

  http://youtu.be/VIjUREktVGA
  Varför har jag aldirg insett att den här killen som jämt kommenterar mina videor faktiskt är rätt kul? Jo – för hans videor är typ 9 minuter långa och jag orkar inte se dem. Men de som är under tre minuter och där han går fram och tillbaka till jobbet och bara babblar är ju hilarious!!!

  hahah – i know right, jag orkar inte heller kolla på alla hans videor men dom jag har sett är väldigt roliga! förstår inte hur han orkar lägga upp så himla många varje vecka – dedication!

  bytheway, här är videon jag tyckte du skulle kolla på:
  http://youtu.be/kzE859Nw3W4?hd=1

 3. Quote
  Mariam said 8 februari 2012, 21:13:

  Vetu vart man kan få tag på en såndär bok om livet fast isället ” liten bruksanvisning för livet vid tonåren”
  Kram

 4. Quote

  Vetu vart man kan få tag på en såndär bok om livet fast isället ” liten bruksanvisning för livet vid tonåren”
  Kram

  hej! jag vet att min mamma köpte boken på bokia i sundsvall – min lillasyster fick precis den boken du pratar om, så jag skulle föreslå att kolla på bokia!
  hoppas det hjälpte!
  kram

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu