Will Grayson, Will Grayson

Jag ska erkänna att jag är partisk. Jag har läst John Green-böcker tidigare, och jag gillade boken i samma stund som jag såg omslaget.
Men den här boken har två författare – John Green, som jag redan nämt, 50% av YouTube-duon Vlogbrothers och författare av bland andra Paper Towns och Looking for Alaska. Den andra personen som skrivit boken heter David Levithan, och han är väl främst känd för att ha skrivit Nick & Norah’s Infinite Playlist.
Boken handlar om två personer, som båda heter Will Grayson. Den ena Will Grayson är en kille som ofrivilligt blivit bästa kompis med Tiny Cooper. Tiny är inte världens mest ‘bögiga’ person, och inte heller världens största person – men mycket möjligt världens största person som är väldigt, väldigt gay.
Den andre Will Grayson (vilket jag också tror är den svenska titeln på boken) är en ensam, lite emo får man väl säga – lite ‘Where is the raven, which is my heart?‘-aktig, kille som klär sig i svart och spenderar den mesta av sin tid i instant message-konversationer med Isaac, en kille han träffat på nätet.
Den förste Will Grayson är skriven av John Green, och den andre av David Levithan – varannat kapitel i boken är om den förste Will Grayson, och vartannat om den andre.
Något som jag inte riktigt vet om jag accepterat än är det faktum att David Levithan valt att skriva sin halva av boken utan versaler. Varannat kapitel saknar helt stora bokstäver, inte ens när det gäller namn använder han det, vilket i och för sig har en förklaring om man läser samtalet mellan författarna längst bak i boken. Men jag har inte bestämt mig än för om jag gillar det eller inte. Min hjärna är i konflikt.
Det är inte den bästa bok jag läst på ett tag, och den gjorde inget djupt intryck på mig – men den är väldigt bra skriven, både rolig och allvarlig *mestrolig* och det är en fin historia som jag försiktigt kan packa ner i en liten låda inuti min hjärna, för att sedan plocka fram den igen en dag då jag behöver muntras upp lite.
Och ärligt talat – en bok som börjar med meningen ”When I was little, my dad used to tell me, ”Will, you can pick your friends, and you can pick your nose, but you can’t pick your friend’s nose” kan man ju på riktigt inte låta bli att älska.


Comments

  1. Quote

    Haha vilken härlig bok!

    Sv: Jajjamen jag ska dit 10-17 tror ja de sa att jag skulle vara där. Maila Katarina och fråga så kan vi ju gå och vara jury ;)

  2. Quote
  3. Quote

    Haha vilken härlig bok!

    Sv: Jajjamen jag ska dit 10-17 tror ja de sa att jag skulle vara där. Maila Katarina och fråga så kan vi ju gå och vara jury ;)

    den var väldigt underhållande!

    jag ska träffa henne i början av februari å ta emot alla tävlingsbidragen – så jag ska se till att prata med henne då! :)

  4. Quote

    bör jag slå till på detta trordu? :O
    http://www.blocket.se/vasternorrland/IPhone_4_16gb_svart_38317034.htm?ca=4&w=1

    definitely!!! :D

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu