”Jamen då är det väl en stjärt-ost jag har köpt då!”

First of all, vad tycker du om namnet på grannens båt? ”Fittis” tycker jag ändå är lite väl… Anyways, firade påsk hos älskade Farmor med Pappa och Syster. Farmor är tillräckligt gammaldags för att det ska vara helt adorable. Det var ju påskmiddag vi skulle äta! Hon klädde upp sig i kjol och fixade håret, dukade med mässingstallrikar och nobelglas, och bjöd på trerätters middag. Medan jag och min syster sov halva dagen, och jag kom inte ens ur pyjamasen. Jag klädde på mig utanpå den. They never notised.
Farmor: En gång sålde Andor något, så fick han betalt 10 000 i sedlar. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med dom, så jag gömde kuvertet i lådan tillsammans med mina underkläder, sedan åkte vi till fjällstugan. När vi kom hem hade vi glömt bort pengarna. Sedan upptäckte jag knölen i min låda några månader senare..
Pappa: Där ser ni! Det här huset ska gås igenom noggrant – Det finns bortglömda pengar fasttejpat överallt!
Farmor: Jo, men städa gärna lite också då…
Det lilla, väldigt stora, huset på Hornön är långt upp på listan över mina bästa platser att vara på. 90% beror såklart på Farmor. 9,3% på maten (mer specifikt våfflor med grädde och hemgjord hallonsylt, hjortronsylt och äppelmos!). Resten av procenten är jämt fördelade över naturen, tystnaden och hur skönt det är att känna sig helt bortkopplad från all stress som finns hemma. Där finns inte ens internet. Well, ett gammalt dial up-modem finns, men då måste man ju koppla ur telefonen för att kunna använda det (hah, remember when that was a thing that you did?). Jag var på väg att säga att där inte finns några TV-kanaler heller (utom ettan, tvåan och fyran) men nu hade Farmor lyckats hitta CNN, något hon var väldigt nöjd med ”Det är helt perfekt! Man får veta vad som händer och träna på engelska!”. Så vi hade till och med en diskussion om det amerikanska presidentvalet vid ett tillfälle. Men i den här familjen är vi inte seriösa i speciellt långa perioder. Nästa diskussion uppstod då Farmor talade om att hon köpt getost på vilket Pappa svarade ”Men är det rätt sort då? Vissa sorter smakar ju stjärt!”, och Farmor med en suck utbrast ”Jamen då är det väl en stjärt-ost jag har köpt då!


Comments

  1. Quote
    Agneta said 15 april 2012, 19:20:

    Typiskt Peo!

  2. Quote
    nenne said 17 april 2012, 0:34:

    Typiskt Peo!

    Först och främst: I am amazed över att du hittade hit!

    För det andra: Typiskt pappa, så typiskt pappa ;)

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu