Första besöket i min nya hemstad

För ganska exakt en vecka sedan var jag i Falun för första gången i mitt liv. Falun är en sådan där stad som man sällan hör speciellt mycket om, och därför vet väldigt lite om. Under inspelningen av Ömheten passade jag på att fråga Lina, som bott där hela livet, om staden. Det jag kommer ihåg att hon sa var något i stil med ”Mm. Det är ungefär tjugofem minuter mellan bussarna”. Så det var det enda fakta jag hade när jag gav mig in i resan. Såhär med facit i hand kan jag tala om att det är en väldigt mysig stad. Och lite större än jag hade förväntat mig efter beskrivningen om busstider. Storleksmässigt skulle jag jämföra den med Övik, vilket totally makes sense om du varit i Övik – Annars: not so much.
Bilderna jag tog när vi var där inkluderar vårt mysiga vandrarhem, min ännu mysigare lägenhet och en helvetisk massa apor. Men det viktiga är ju min lägenhet:


Här är huset där jag bor! Det ser ut som jag bor i ett hus från Misfits! You Guys! #excitedtjej

Det här är min ytterdörr. Och min gröna postlåda där till höger.

Och det här är mitt köksfönster! Jag är inte helt säker på how I feel about det fönstret än. Jag kommer ju literally att bajsa på mig om min granne går förbi utanför.

Detta är utsikten från min ytterdörr! Det du – hur många kan säga att dom har utsikt från sin ytterdörr? What’s that? Många? Shut up.

Ooh! Såhär ser min lägenhet ut när man står i hallen!

Och det här är den underbart fulsnygga tapeten som jag har äran att ha i min hall.

Det här är mina alldeles för många garderober.

Köket! Med världens bästa färgval på skåpluckorna. Jag är väldigt excited över min helt oanvända ugn däremot! Gammal inbränd mat = Ew.

Såhär ser min lägenhet ut om man står i vardags-/sov-/arbets-/matrummet!

Det här är mitt vardags-/mat-/arbetsrum och där borta i alkoven är mitt sovrum!

Syster tappade intresse ganska snabbt.

Lägg märke till hur smarta väggar jag har som talar om precis vart man ska hänga tavlorna och hur stora dom ska vara!

Det här är en balkong som jag också har! Inte inglasad dock, men nu vet Peter Pan var han får ta vägen när han är dum i huvudet.

Fortsättningen på min balkong.

Det här är mitt källarförråd. Där jag låste in en bricka som jag köpte på Myrorna för tjugo kronor. At least I think I’m really funny.

I also have a badrum, but seriously nobody wants to see a bild på ett badrum här. Really. Och även om allt i lägenheten just nu är slitet, fult och gammalt på ett otroligt charmigt sätt så kommer lägenheten att vara renoverad när jag väl flyttar in där. Alla tapeter ska bytas (bye bye fulsnygga tapeterna!), alla golvmattor ska bytas och köksluckor och garderobsdörrar ska målas om. Jag antar att 90% av det nya kommer att vara vitt. Det blir en spännande överraskning när jag kommer tillbaka!


Comments

 1. Quote
  Julia :) said 24 augusti 2012, 19:40:

  Sjukt fin lägenhet, det är nog bland det bästa man kan få. Hoppas man får komma och hälsa på :D

 2. Quote

  Sjukt fin lägenhet, det är nog bland det bästa man kan få. Hoppas man får komma och hälsa på :D

  klart du ska komma och hälsa på! du är så välkommen :D
  also, kom ihåg att skicka din nya adress till mig!! :)

 3. Quote

  Watch ALL of the movies!!!!
  https://vimeo.com/48425421

 4. Quote
  Coach Factory Outlet said 5 september 2012, 8:22:

  Perfumes soaps lotions and so forth will healthy most people and each overall body sort Celine Purse. Parma club official Adidas F50 Adizero TRX announcement mentioned the group were officially invited Donadoni to become the club new mentor [url=http://www.louisvuitton-outlets3.com][b]Louis Vuitton Outlet[/b][/url].&&&&&&&

 5. Quote

  Watch ALL of the movies!!!!
  https://vimeo.com/48425421

  WOAH PÅ RIKTIGT JAG SÅG DEN INTE FÖRRÄN NU AWESOME

 6. Quote
  Louis Vuitton Handbags said 11 september 2012, 9:46:

  The east coastline intellectuals who want us to generally be a lot more like China one day Coach Outlet

 7. Quote

  The east coastline intellectuals who want us to generally be a lot more like China one day Coach Outlet

  SHUT UUUUUUUUUP

 8. Quote
  Coach Outlet Online Store said 21 september 2012, 11:54:

  What stays coming from each one of these versions is that this precise Michael Kors Outlet

 9. Quote
  Cheap Jordans said 26 september 2012, 22:42:

  Our assistance centre deals state-of-the artwork tools Moncler Jackets

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu