KANINBAJS I SÄNGEN OCH EN DUSCH


Jag tror det här är min imitation av hur Peter Pan ser ut när man klappar honom lite för hårt på huvudet? Jag menar, inte för att jag har prövat eller nåt…

Qiuck tip of the day: Kom ihåg att om du väljer att ha en kanin som husdjur, och sedan väljer att ha honom lös i lägenheten, och sedan väljer att tycka att det är himla gulligt när han lär sig att hoppa upp i din säng, och sedan låter honom vara där bara för att han är så himla gullig – så betyder det också att man får ta ansvaret när nämnda kanin får diarré under tiden du är i skolan och bajsar ner hela din säng. Det finns såklart en betydligt obehagligare bild tagen. Men den här oskyldiga bilden är en bättre representation för att förstå min absoluta chock över vad som hände:

Jag kan ju passa på att berätta lite om mitt liv eftersom att det på nåt vis ändå är det som det här är till för. I skolan läser vi ”Introduktion till Bildproduktion” just nu. Basically ingen ny hipp information att ta in om man pluggade media i tre år på gymnasiet. Vi får inte röra RED-kameran. Det har jag lärt mig. Den är alldeles för komplicerad. Och dyr. Istället får vi pilla på HPX500 kamerorna. De kostar ju bara några hundra tusen så det känns ju tryggt. Det är samma kamera som jag och Måns använde när vi castade till Ömheten. Så det känns ju tryggt utan en sarkastisk underton. Vi får pilla på lite ljud och ljus också. Så pillar vi en del på världens mest omständiga redigeringsprogram: Avid Media Composer. Är väl rätt soft egentligen med en kurs där man redan kan det mesta, men det kan ju inte hjälpas att det fort blir lite långtråkigt efter två timmar av ”Det här är bländaren och då ser ni att det blir mörkare, eller ljusare!, när jag ändrar på den…”. Tycker det är en lite knepig inställning med ”Vissa kan mindre än andra, och vissa kan mer, men när kursen är slut kommer ni alla att vara på samma nivå!” också. Vad det betyder i praktiken är att vi som kan och vet hur man gör inte lär oss mycket, medan de andra lär sig vad vi redan kan. Kan inte jag få lära mig mer än vad jag kan? Kan inte jag få lära mig att colour gradea? KAN INGEN BARA LÄRA MIG ATT GRADEA?
Med det sagt har vi en helt fantastisk lärare i bildkomposition, bildanalys och bildberättande. Hon är klippare och har alltså jobbat med ett av mina drömjobb sedan långt innan jag levde så naturally är hon en av mina nya idoler! Hon kan asmycket, är sjukt inspirerande och precis tillräckligt flummig – har antecknat massa bra saker som jag tror att inte minst jag och Lollo kan använda oss av till vår film!
In other news: Om du är en av dem som har en TV hemma så förväntar jag mig att du sitter klistrad framför Filip och Fredriks nya program nu! I know I’m watching it så fort det är slut på teven och kommer upp på femmans playkanal. Om du nu har en TV så har du förmodligen också sett reklamen så det räcker och blir över by now. Men jag som inte har en TV såg den på YouTube. Och tyckte den var aningen fantastisk! De sista sekunderna var allt jag behövde för att bli förälskad i programmet!
YouTube Preview Image


Comments

 1. Quote
  Anna T - Nörd & Filmskapare said 6 februari 2013, 13:11:

  Hahhahha men det är ju så svårt att tro det värsta om sådana där små sötisar hahahaha xD!

  Låter som en intressant kurs, men förstår att det är riktigt drygt om man redan kan allt, förhoppningsvis får ni lära er något nytt snart. Åh RED kameran, den har ja rört mohaha inte precis den kanske xD men. Den är komplicerad.

  sv: Den var riktigt bra :D så se den när den kommer ut på bio!
  Haha ja det går om man vill, men då får man ju oftast skippa några andra saker som förgyller månaden. Som en avocado kanske xD

 2. Quote

  Hahhahha men det är ju så svårt att tro det värsta om sådana där små sötisar hahahaha xD!

  Låter som en intressant kurs, men förstår att det är riktigt drygt om man redan kan allt, förhoppningsvis får ni lära er något nytt snart. Åh RED kameran, den har ja rört mohaha inte precis den kanske xD men. Den är komplicerad.

  sv: Den var riktigt bra :D så se den när den kommer ut på bio!
  Haha ja det går om man vill, men då får man ju oftast skippa några andra saker som förgyller månaden. Som en avocado kanske xD

  eller hur! det är nästan så att min hjärna vill övertyga mig om att det inte var han, utan någon annan, hehe!
  oooh du har fått pilla på en RED kamera alltså?! när var hur? *excited*
  älskar för övrigt din liknelse med avocadon eftersom jag har börjat äta en jefla massa såna på sistone!! ;D

 3. Quote

  Yes! När var branschträffen förresten because I forgot. Vad gör du i månadsskiftet btw? Om mitt schema tillåter
  Tänkte jag gå på begravningen och sen kanske hänga kvar hos dig över helgen? :3

 4. Quote
  Anna T - Nörd och Filmskapare said 9 februari 2013, 8:28:

  sv: Det var aaaaas-kul!!
  Ville spela flera timmar till xD haha! Köp detta spel när de kommer ut om en månad och spela haha :D!

  Okej den serien ska jag kolla upp :D!

  Vi hade den på min filmlinje i Molkom :D så då fick jag pilla lite, sen lånade vi film i västernorrlands gamla RED one till en film jag gjorde 2011 :D då fick den bo hemma hos mig haha.

  hhaha nice xD hade också en period förra året då jag åt MASSA avocado xD

 5. Quote

  Yes! När var branschträffen förresten because I forgot. Vad gör du i månadsskiftet btw? Om mitt schema tillåter
  Tänkte jag gå på begravningen och sen kanske hänga kvar hos dig över helgen? :3

  Branschträffen är nu på onsdag, klockan 18.00, är fortfarande inte 100 på att jag ska gå – har ingen aning om vad det är egentligen, haha! men man måste anmäla om man kommer senast i morgon :)
  det ser förvånansvärt lugnt ut på mitt schema i månadsskiftet – kan hända att jag måste filma något med min grupp, men isf är det ju bara att hänga med ;)! tänkte du helgen 2-3 mars, eller? :)

 6. Quote

  sv: Det var aaaaas-kul!!
  Ville spela flera timmar till xD haha! Köp detta spel när de kommer ut om en månad och spela haha :D!

  Okej den serien ska jag kolla upp :D!

  Vi hade den på min filmlinje i Molkom :D så då fick jag pilla lite, sen lånade vi film i västernorrlands gamla RED one till en film jag gjorde 2011 :D då fick den bo hemma hos mig haha.

  hhaha nice xD hade också en period förra året då jag åt MASSA avocado xD

  haha awesome! kanske måste köpa det å pröva igen då! fast jag fastnar ju hela tiden i flera timmar på att bygga hus haaha ;)
  ah det makes sense att du pillade på en red kamera då, haha, å den filmen måste ju ha blivit otroooligt vacker att titta på :o finns den att se nånstans?

 7. Quote

  Yes, begravningen är den 28e.
  Jag anmälde mig till branschträffen igår, så nu får du ta och gö dä du mä, haha!

 8. Quote
 9. Quote

  http://youtu.be/nfJX-tRoy3Y
  WHOOOOT

  WHAAAAAT? Asså! Tummen upp till din kommentar!! Vafan?! Kan inte komma över vilken konstig grej att göra alltså :O

  anmäler mig till träffen nu på stör’t!

 10. Quote
  Julia :) said 10 februari 2013, 21:48:

  Hahhaha, stackars Peter Pan och stackars dig! ;D Men måste bara säga vad söt och oskyldig han såg ut på belden, hehe ;D Tyvärr är det så där när man har husdjur, ibland överraskar de en och inte på ett positivt sätt. Jag kommer ihåg när en av våra katter kissade i mammas väska och i pappas skor, hahahahaha, det var superkul men bara för att det inte var mina saker som blev nerkissade ;D Men när det händer en själv = inte lika kul :P

  Måste bara säga älska ”Hissen” alltså, sjukt bra ”talkshow-something-eller-vad-man-nu-ska-kalla det ;D
  Sen har jag bestämt mig för att börja blogga igen, i alla fall drygt en gång i veckan om jag har något att skriva :) Så nu får du gärna följa mig igen :D
  Hoppas vi ses snart in person :D

 11. Quote
  Anna T - Nörd och Filmskapare said 12 februari 2013, 22:59:

  sv: Do it :D är ju såååå bra haha man kan ju sitta forever och spela xD!

  Filmen heter Ingen annan än du och den kan du se här http://annatjernstroms.blogg.se/category/kortfilmer-av-mig.html Där finns också Till min Lillasyster och Det Ljudlösa som jag regisserade på skolan och vi använde RED till :D

 12. Quote

  http://www.fokiwa.se/another-brand-more/lillys-chiffong-top

  Något blått sådant vore kanske bra att ha över klänningen, för mer flygis?

 13. Quote
  Lollo said 12 mars 2013, 19:15:

  http://www.youtube.com/watch?v=MTwKja28Fzs

  0:50!
  Also, kan vi inte få tag på en helkroppsspelgel att ha sönder mitt ute i ingenstans? Måla en blå ram eller nåt!

 14. Quote
  nenne said 17 mars 2013, 1:10:

  http://www.youtube.com/watch?v=MTwKja28Fzs

  0:50!
  Also, kan vi inte få tag på en helkroppsspelgel att ha sönder mitt ute i ingenstans? Måla en blå ram eller nåt!

  !!! helkroppsspegel är en awesome idé! var kan man få tag i en billig sån? fyndlagret kanske??

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu