LOVE ME I’M BEING CUTE

Alternativ rubrik: Närmre en kandidatexamen utan att faktiskt ha en kommer man nog inte. Hello friends som fortfarande hänger här from time to time! Nu har jag börjat mitt sista år på Högskolan Dalarna. Om mindre än ett år är det slut på Falun. Nä men usch vilket tradigt sätt att börja på. Fy. Vi börjar såhär istället: Nu är jag tillbaka i min lilla mysiga lägenhet i Falun, och i skrivande stund är det detta jag ser ut över:

Everything the light touches is our kingdom” Jo, tack men vem är det som ska städa då? För om det är jag så kan jag tala om att jag har mycket viktigare saker för mig. Hade glömt hur inte till hjälp Peter Pan är. OBS! Andra saker jag glömt under sommaren är:
- Hur dyrt det är att handla
- Att om inte jag köper toapapper när det är slut så är det ingen annan som gör det
- Att servetter med påskharar gör samma jobb med twice the fun
När vi ändå pratar om sommaren så kan jag tala om att jag hade en pretty good one! Det bästa som hände var, är jag ganska säker på, att jag och Lollo spelade in vår film, men det sparar jag lite att berätta om just nu. (*~ooh cliffhanger~* åh also, actual fråga från min senaste tenta: ”Vad är en cliffhanger?”) Som tröst för denna otroligt dåliga cliffhanger (ohmygod sluta säga cliffhanger) så bjuder jag på två bilder utan kontext:

Andra saker jag gjort i sommar inkluderar: Hälsat på farmor, hängt med mina kusiner, ätit våfflor, upptäckt Mumingodis, köpt en kamera, varit på Kolmården, blivit sorterad av sorteringshatten, klippt av mig håret, ätit världens största glass-Alltså sorry, är det sånt här som är roligare att se i bilder? Känns som jag helt glömt bort hur man gör.

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag hade nothing to do med den tårtan, that was pure Marcus och Vanessa. Det enda jag bidrog till var att vara alldeles för feg för att smaka på bananmoussen. Något som jag inte var för feg för att smaka på däremot (aah yes. such a segue. very smooth) var ”Twin Peaks”, vilket alltså är namnet på glassen jag åt på Smultronstället i Söderköping. Trodde du att glasskiosken i hamnen i Övik var galen så är det inte ens hälften. Deras glassar var helt insane och min kom i en bägare med två skålar där ena skålen var fylld med mjukglass och varm cholkadfudge och den andra skålen var fylld med tre kulor glass, grädde och nougatsås. Jag åt inte upp den. Och i äkta glass-tradition och på toppen av listan över vad som är bäst för dina tänder så drack jag te till. Det drack jag upp.

Och när vi mådde sådär hemskt dåligt som man bara gör när man inte äter någon lunch och sedan klämmer i sig ett kilo kall glass och förvirrar hela kroppstemperaturen med att hälla i sig tre deciliter varmt te som topping i magen åkte vi på Harry Potter-utställningen i Norrköping. Att vi först åkte vilse och hamnade mitt i en fotbollsträning för tolvåringar på andra sidan stan tycker jag inte är en relevant punkt att ta upp.

Jag klippte av mig allt mitt hår, well I say ”allt mitt hår”… 20 cm is more like it. Vet du vad jag hatar? Hur jobbigt jag tyckte det var. Ew. Jag drömde mardrömmar om att klippa mitt hår flera dagar efter jag hade gjort det?! Liksom fuck you brain, det är gjort redan?? Sedan kan man ju argumentera för att det var dags när sista gången jag klippte mig var det min lillasyster som höll i saxen för typ ett år sedan. (Okej, right, den sista meningen makear ingen sense jag vet men jag orkar verkligen inte formulera om den. Du fattar ändå. Du är smart. Ge dig själv en klapp på axeln)

Det här är alltså en före-bild, see I told you you were smart! (OBS inte att förvirra med en ‘förebild’ vilket det aldrig under några omständigheter är) Som du säkert vet gillar jag citat och bra saker som folk har sagt. Om man vore en normal människa skulle man kanske säga att jag samlar på dem, och ja, det gör jag. Här är ett bra som jag hittade på en kylskåpsmagnet i en liten butik i Gamla Stan:

Ett intresse som kommit till mig under sommaren är Solögas bok om djurens språk, känner du till den? Det är jättespännande att lägga märke till djur som återkommer i drömmar och själva livet, och sedan slå upp dem i boken och se vad de betyder. I sommar har korpar varit framträdande både i livet och i drömmar och såhär står det om korpen: ”Var i din fulla andliga Kraft och gränser upphör att existera. Din gåva är att ge till världen. Korpen hjälper dig att ta bort gränser. Gåvan innebär att du kan ge precis vad du önskar till världen, världen kommer att ta emot din gåva med öppna armar, antingen din gåva är odling, musik, teater, poesi etc.” och de senaste dagarna har jag sett inte mindre än fyra falkar (falkor? falker? vad är pluralformen av falk?) så jag var tvungen att kolla upp vad falk betydde också: ”Var segerviss, du är på väg mot ditt livs mål. Positiva budskap är på ingång. Din gåva är att känna tilltro till framtiden” – So yeah. Not gonna lite. Feeling pretty good about myself right now.
Ett annat intresse jag har är att lära mig göra fiskbensflätor. Jag har övat en del och jag tror jag börjar getta hanget av det nu!

OJ MEN DU JAG HÖLL NÄSTAN PÅ ATT GLÖMMA – Här är min nya kamera!

So, well. I have oficially crossed over to the dark side. [sedelbunt med vingar-emoji]
Annars i livet jobbar jag mig mot min C-uppsats (som inte heter C-uppsats längre utan ‘Vetenskaplig uppsats’, ehm, okej?). Just nu är detta min mitten-bubbla i mind mapen: ”Bechdeltestets relevans”, so.. wish me luck on that one!


Comments

 1. Quote

  VILKET ELEVHEM BLEV DU?
  Tacksam för snabbt svar, asviktigt ju

 2. Quote

  VILKET ELEVHEM BLEV DU?
  Tacksam för snabbt svar, asviktigt ju

  ahahahh;

  ravenclaw! FUCKYEAH!

 3. Quote
  Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★ said 8 september 2014, 14:42:

  AWESOME!!
  Och yeeeaah fellow ravenclaware!!

 4. Quote

  Saknar dig också! Fasen alltså jag måste komma till Falun.. Och när du är i Stockholm, RING!!!! Sen fyller du ju år snart, haha gillar att vi trappat ner ganska rejält på antal brev till varandra på ett år men det är så mycket man håller på med så det blir lite åsidosatt:) meen tror jag har en kingidé till dig. Kram på dig aras mörtskiw :’)

 5. Quote

  AWESOME!!
  Och yeeeaah fellow ravenclaware!!

  woop woop!!!

 6. Quote

  Saknar dig också! Fasen alltså jag måste komma till Falun.. Och när du är i Stockholm, RING!!!! Sen fyller du ju år snart, haha gillar att vi trappat ner ganska rejält på antal brev till varandra på ett år men det är så mycket man håller på med så det blir lite åsidosatt:) meen tror jag har en kingidé till dig. Kram på dig aras mörtskiw :’)

  åh men hur söt är inte du?!! bor du i sthlm på heltid nu?! JAG KOMMER Å HÄLSAR PÅ MÄ STORA STEG (du är också 200% välkommen hem till mig såklart!)
  ska ärligheten fram så saknar jag våra brev lite grann :D

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu