VÄLKOMMEN TILL MITT KÖK SÅHÄR EN LÖRDAGKVÄLL


Här är en lista på saker jag kommer att ta upp i det här inlägget. Listan har två syften: 1. Du kan snabbt och enkelt och effektivt och andra synonymer bestämma dig för om du vill lägga din tid på att läsa och 2. Jag kan åtminstone försöka att hålla mig till ämnet. Also jag har redan tvingat dig att läsa såhär långt så förhoppningsvis, om min plan fungerar, är du redan alldeles för investerad i det här inlägget för att sluta läsa nu. Anyway. Listan:
- Heta, otäcka tonåringar?!
- Australiensisk humor?!
- Är du sån där vegan eller?!*
*This is a perfect reference to ”jaha nähä jaha nähä mhm jaha nähä jaha nähä mhm jorå s’att jorå s’att förfan”-låten. Lägg också märke till att jag formulerat dessa punkter på ett väldigt intriguing sätt. Detta har jag gjort för att väcka falska förhoppningar om att jag kommer att behandla intressanta ämnen. Clever giril. Som uppenbarligen inte kan stava till girl. So. Not so clever after all maybe.
Ska vi hoppa direkt till första punkten? För ett tag sedan (jag kommer inte ihåg exakt hur längesen så ”ett tag” är tillräckligt specifikt for now) jobbade jag med en novellfilm ute i skogen kring Matfors hemma i Sundsvall. ”Hot Nasty Teen” heter den (aah-see vilken bra direktöversättning jag gjorde här uppe!) och i onsdags gick den på SVT2!

Det visade sig också bli Brasse Brännströms sista roll, vilket på många sätt såklart känns tråkigt. Inte minst för att filmen är otroligt jobbig att se redan som det är. MEN för att underlätta (OBS skämt – filmen behandlar viktiga ämnen som jag inte tycker att man ska förminska!) kan jag presentera leken ”Gissa vart jag befinner mig precis utanför bild i Hot Nasty Teen” (titeln är lite lång, det kan jag erkänna, men vi får jobba runt det). ”Hur leker man den leken då?” hör jag dig undra – JO, man går till SVT Play, söker på Hot Nasty Teen och klickar på play. Eller så klickar man här! Och under tiden man tittar på filmen försöker man gissa var jag befinner mig någonstans, precis utanför bild. Här är facit:Hade du alla rätt? Gold stars for everyone! Seriously though, om du ska se filmen så kan det passa bra med en förvarning från mig att filmen handlar om äldre män som köper sex med en minderårig tjej. Bara så att du är beredd på vad du slänger dig in i.
On a lighter note kan vi passa på att ta oss vidare till andra punkten på min lista, nämligen ”Australiensisk humor?!” (ärligt talat är jag inte säker på om det är ‘australiensk’ eller ‘australiensisk’ båda har röda streck under sig så jag väljer att köra på det mest komplicerade – VM i att göra det svårt för sig! *wink wink*) Det jag tycker vi ska prata om, som jag tycker alla borde prata om är min favoritserie just nu alltså ”Please Like Me”. Josh Thomas är fortfarande en av mina bästa personer jag vet. Kolla, I’ll make it easy for you och till och med lägga in en trailer här:

YouTube Preview Image

Så. För att knyta ihop säcken med listans tredje punkt tar vi oss tillbaka in i mitt kök *harp-ljud*. Du vet när man har en tanke i bakhuvudet som hela tiden ligger där och gror? Man är inte alltid medveten om den, men så fort man inte tänker på något så märker man att den finns kvar där, att den hela tiden legat kvar där. Min sån tanke har länge varit ”Borde jag vara vegan?” Okej, såhär: Jag tycker att alla borde vara veganer. Jag tycker också att det kräver en enormt stor ansträngning att vara vegan. Därmed tycker jag också att det är förståeligt att folk inte är veganer. Åh, plus att folk gillar att äta kött, or whatever. Så den näst sista tanken i ledet blev då ”Är min enda anledning att inte vara vegan att jag är lat?” för det är ju en väldigt dålig ursäkt från min sida. Detta leder oss osökt till tankens sista led: ”Äh vafan jag kan väl prova”. So here we are! Obviously är det inte något man gör i ett nafs, vilket naturligtvis föder tanken ”Orka?”. På nåt vis vill jag liksom se om jag klarar det. Jag har bytt ut alla mejeriprodukter mot helt vegetabiliska (soja/havre/ännu äckligare/osv), schampoo, balsam och duschtvål är också utbytta (till märken som absolut inte någonsin aldrig testar på djur) (resten av saker kommer jag att byta ut allt eftersom det tar slut, snäll mot miljön etc). I will update you on my progress! Jag tänkte avsluta med att fresta lite med vegan-mat som jag prövat här i köket! (Och som tog alldeles för lång tid att laga)

Här var det vegan stir-fry med bland annat paprika, minimajs, sockerärtor och färsk broccoli, och nudlar. Plus en sås på massa tokiga saker.

Och här är tanken att det ska vara granola-bars men jag tycker bättre om att äta det med sked som en paj. I denna hittar man bland annat kokos, rice crispies, mandlar, chiafrön och mörk choklad! Jag är nyfiken, har vi nån vegan där ute? Plus tips kanske? Är du vegan? ‘Cause imma need some help mothafuckas. Har du koll på vilka märken som testar på djur? It’s a jungle I tell ya’, a jungle!

(Also ohmygod man kan totally se vilka bilder jag tagit med mobilen och vilka jag har tagit med kameran. Måste se till att använda kameran mer. God)


Comments

 1. Quote
  Julia :) said 17 september 2014, 18:29:

  Hello underbara Sara!

  Shit vad coolt att du fick vara med under den filminspelningen och bra att du la ut länken till filmen, jag måste titta på den nu :) Gillar att se dina egna små filmprojekt eller de filmer du får vara med och jobba i. Du får vara med om så mycket och träffa en massa nya människor som brinner för samma sak som du, man blir ju lite avundsjuk. Ditt liv verkar vara så spännande, ditt arbete också för den delen! ;) Hoppas du har det bra i grannlandskapet och att du kämpar på ditt sista år. Du är bäst! <3 :D

 2. Quote

  Hello underbara Sara!

  Shit vad coolt att du fick vara med under den filminspelningen och bra att du la ut länken till filmen, jag måste titta på den nu :) Gillar att se dina egna små filmprojekt eller de filmer du får vara med och jobba i. Du får vara med om så mycket och träffa en massa nya människor som brinner för samma sak som du, man blir ju lite avundsjuk. Ditt liv verkar vara så spännande, ditt arbete också för den delen! ;) Hoppas du har det bra i grannlandskapet och att du kämpar på ditt sista år. Du är bäst! <3 :D

  men vad gullig du äääär <3

  hoppas du inte blev alltför scarred av att se människor från barndomen spela hemska gubbar :/ (jag var tvungen att sätta mig på andra sidan rummet några gånger, så jag inte kunde se skärmen lika tydligt hehe)

  just nu är jag precis i startskottet för min c-uppsats. brrr. så läskigt! hoppas det går bra för dig!! vad läser du nu? vi måste ses snart <3

  ALSO fellow ylvis-lover, haru sett den här än: http://www.youtube.com/watch?v=TUHgGK-tImY

 3. Quote
  Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★ said 2 oktober 2014, 10:09:

  HEEEJ! Kul å läsa :D haha tycker detta inlägget var sjukt göttigt skrivet, drog på smilbanden – var som att lyssna på tankebanan inne i ditt huvud några minuter!
  Försöker också käka mer veganskt, är ju vegetarian men känner jag kan bättre så blir en del veganskt hemma + tandkräm, smink osv :)

  Tack för alla dina fina kommentarer <3 och förlåt att jag är så dålig på att svara!!

 4. Quote
  nenne said 8 oktober 2014, 22:07:

  HEEEJ! Kul å läsa :D haha tycker detta inlägget var sjukt göttigt skrivet, drog på smilbanden – var som att lyssna på tankebanan inne i ditt huvud några minuter!
  Försöker också käka mer veganskt, är ju vegetarian men känner jag kan bättre så blir en del veganskt hemma + tandkräm, smink osv :)

  Tack för alla dina fina kommentarer <3 och förlåt att jag är så dålig på att svara!!

  hahah tacktack <3
  ÅH! angående tandkräm (hur excited kan en va över tandkräm egentligen?) – vilken använder du?! jag har urtekrams mint & green tea och jag är osäker på vad jag tycker? det kanske bara är för att man är ovan att det inte löddrar så mycket? vad tycker du?

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu