VI VANN VI VANN VI VANN

Sundsvall sett från Södra Berget genom linsen på en dålig mobilkamera.

Du kommer säkert ihåg tävlingen som jag och Lollo var med i för att vinna 15.000 kronor till vår film (om inte kan du bara scrolla ner en bit så kommer du till det inlägget – hur fiffigt som helst!) Tävlingen avgjordes natten mellan tionde och elfte september. Efter skolan tisdag den tionde satte jag mig i bilen och körde upp till Sundsvall där jag och Lollo blivit bjudna på Eldsjälsträff tillsammans med en massa andra människor som också hade projekt stöttade av Skandias Idéer för Livet. Vi kom dit cirka 15.10 på onsdagen. Sena så klart. Alla andra var där 15.00. Det gäller att börja starkt! Sedan var det fullspäckat schema fram till 23.00! Vi hade workshops och fick ”medieträning” (ska vi kalla det så?) med en kille som helt uppenbart var barnbarn till Hajk-mannen. Eller så kom dom bara från samma ställe. Tomato, tomato (AAH. Har du någonsin upptäckt att det uttrycket inte fungerar i text? FUCK.) To-mäj-to, to-mah-to? Nope. Hursomhelst fick vi lite bra saker att tänka på när man ska berätta om sitt projekt för till exempel journalister. Vi fick lyssna på Stigge som på riktigt var hur jefla rolig som helst.
Vi fick höra alla andra personer berätta om sina projekt och vad de sysslade med. Det var nästan bäst av allt, fyfan vad fina människor det finns! Finns det något bättre än att få lyssna på engagerade människor prata om något som de verkligen brinner för? (OBS! Retorisk fråga)
När vi worshoppat klart för dagen bjöd Skandia på middag i Galaxen på Södra Berget – Samma stora ställe där vi hade studentbalen, allihopa! – Tillsammans med alla som faktiskt jobbade på Skandia. Vi eldsjälar hade egna bord, lite kändes det dock som att vi crashade deras personalfest. Maten hade Leif Mannerström lagat, och det är viktigt för han är tydligen känd eller nåt sånt. Han presenterade själv alla maträtter i videoform vilket var väldigt sött.

Här är en fruktansvärd mobilbild som inte alls gör den goda maten rättvisa.

När vi blev frågade om vi ville ha vitt vin till förrätten svarade Lollo det gulligaste man möjligen kan svara på den frågan ”Får man tacka nej?” Det fick man. Så vi tackade nej. Kort därefter blev det känt att det var kockens egen vinserie som han officiellt hade premiär för under middagen. Då ångrade vi oss lite. Nog för att vin är skitäckligt, men en världspremiär är ju en världspremiär!

Vi drack Fanta istället. ‘Cause we’re grown ups like that!

Mellan rätterna var en trevlig komiker från Skåne på scenen, och ett par trollkarlar (är det den korrekta benämningen? Magiker? Illusionister? Det känns som att jag kommer längre och längre ifrån det rätta alternativet) gick omkring bland borden och illusionerade för alla.
Mot slutet klev chefen för Idéer för Livet (om jag inte är helt ute och cyklar) upp på scenen och sa i mikrofonen ”Vi har en tävling som heter Stötta en Idé och den avgjordes inatt. Och det råkar vara så att vi har vinnarna av den tävlingen här ikväll – Så jag tänkte inte prata mer, utan låta dem presentera sig själva!” Detta säg följdes på en gång av skräckslagna blickar mellan mig och Lollo ”WHat?! Vad ska vi säga?!” Sedan efter ett par millisekunder gick vårt tävlingsbidrag igång på storbildsskärmarna – Alltså filmen på en minut där vi (eller ja, Lollo) berättar om projektet. Då andades vi ut igen.

Sedan fick vi komma upp på scenen och ta emot diplom – OCH stående ovationer från hela Skandia! (Ja, alltså alla som var där just då) Ännu en gång i chocktillstånd visste vi inte vad vi skulle göra. Vi bara tittade på varandra med blickar som sa ”Vad är det som händer? Alla står upp!” Det var en så konstig känsla. Det var svårt att hålla sig från att säga högt ”Det är bara vi! Sätt er ner för fan!” Som tur var räddade Birgitta, som sprang omkring med kameran nedanför scenen, oss genom att visk-skrika ”Buga! Buga!” Så vi bugade.

Skandia står upp!

Och vi bugade!

Vi fick varsin kram av VD:n och sedan gick vi och satte oss vid vårt bord igen. Resten av kvällen bestod av välkända, okända och sisådär-kända människor som grattade oss, talade om för oss hur viktigt det vi gör är, och framförallt sa de en massa fina saker till Lollo. Sedan finns ju den där detaljen om att fröken klantarsel gjorde sönder sitt diplom ganska på en gång vi klev av scenen. Jag ställde en stol på det, och satte mig på stolen. Glaskross överallt, vilket väckte en fråga – Innebär det otur att krossa glas på det sättet? För om det gör det så bådar det ju mindre gott för framtiden.

Här är vi! Stolta med diplom – dock bara Lollos diplom. Mitt var för trasigt för att få vara med.


Comments

 1. Quote

  VARFÖR posar jag alltid sådär med benet?? När ska jag lära mig att det inte funkar? xD

 2. Quote
  Julia :) said 18 september 2012, 21:46:

  Ett stort grattis mina kära vänner, det här har ni verkligen förtjänat, jag är såå stolta över er! :D

 3. Quote
 4. Quote

  hahah på tal om Location scouting http://instagram.com/p/P4SCILt6re/

 5. Quote

  Stort GRATTIS till er båda! Jag var i fb och röstade :-) bara för er, jag ids egentligen inte fb längre!

  Nästa vecka ska jag till Sylvia och har redan påbörjat projekt ”köpaiPhoneövertalning”. Då kan ju även hon få följa sin sondotters moves. Men hon är mot och tvärs och vill inte. Tror att det är omöjligt att lära sig…..

  Kram A

 6. Quote

  http://en.wikipedia.org/wiki/Spreepark
  HIT SKA VI SÅ ÅKA OCH FILMA

 7. Quote

  http://en.wikipedia.org/wiki/Spreepark
  HIT SKA VI SÅ ÅKA OCH FILMA

  whaaaaaat hur hittade du det där stället? asballt ju :D

  also, check this out:
  http://www.youtube.com/watch?v=lUkoF_8MxGY&list=FL7YJqQIW_NACsE8wGZslsLw&index=0&feature=plcp
  supersnyggt gjort, men också ett häftigt sätt att sätta cancer i perspektiv till annat, kan kanske vara ett ”kul” sätt att göra på?

 8. Quote

  Ett stort grattis mina kära vänner, det här har ni verkligen förtjänat, jag är såå stolta över er! :D

  taaaaaack! vi uppskattar det verkligen! :’D

 9. Quote

  Stort GRATTIS till er båda! Jag var i fb och röstade :-) bara för er, jag ids egentligen inte fb längre!

  Nästa vecka ska jag till Sylvia och har redan påbörjat projekt ”köpaiPhoneövertalning”. Då kan ju även hon få följa sin sondotters moves. Men hon är mot och tvärs och vill inte. Tror att det är omöjligt att lära sig…..

  Kram A

  man tackar man tackar! det betyder typ skitmycket att du röstade! :D
  haha, lycka till med övertalningen! hörde dessutom av pappa att du läst vad jag skrivit för henne i telefonen, vilket på riktigt förmodligen är det gulligaste jag hört! kraaaaam!

 10. Quote

  WOW! Jättesmart ju!

 11. Quote

  Åååh, vad roligt att ni vann!
  15.000 är ju ändå en del pengar att börja med :D
  Diggar att du går manus-utbildning också!
  Borde typ dela med mig av min filmidé och få lite tips kanske ^^

  Sv: Hahaha! Vad kul att du hittade min blogg. Får man fråga hur du lyckades med det? xD Men kul att ha dig där i alla fall!
  Kraam! :)

 12. Quote

  Åååh, vad roligt att ni vann!
  15.000 är ju ändå en del pengar att börja med :D
  Diggar att du går manus-utbildning också!
  Borde typ dela med mig av min filmidé och få lite tips kanske ^^

  Sv: Hahaha! Vad kul att du hittade min blogg. Får man fråga hur du lyckades med det? xD Men kul att ha dig där i alla fall!
  Kraam! :)

  hahaha, jadu, jag satt här i min ensamhet och kom ihåg att du nämnde din blogg lite i förbifarten så jag skrev in ditt namn + blogg på google – å då var du första resultatet, så jag stalkade fast mig, hehe :3
  håhå, ohja! dela med dig av din idé så skriver vi filmen tillsammans! ;D

 13. Quote
  Lollo said 1 oktober 2012, 23:28:
 14. Quote
  Lollo said 2 oktober 2012, 22:34:

  OH DUDETTE DENNA ÄR SÅ SNYGG EFTERTEXTERNA KOLLA IN EFTERTEXTERNA BALLONGREGN OCH HOPPSCEN BÖR VI HA HAHAH JAG KOMMER DÖDA VÅR BUDGET MEN DENNA ÄR SÅÅÅÅÅÅÅ BRA
  http://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0&feature=player_embedded

 15. Quote
  nenne said 4 oktober 2012, 1:48:

  OH DUDETTE DENNA ÄR SÅ SNYGG EFTERTEXTERNA KOLLA IN EFTERTEXTERNA BALLONGREGN OCH HOPPSCEN BÖR VI HA HAHAH JAG KOMMER DÖDA VÅR BUDGET MEN DENNA ÄR SÅÅÅÅÅÅÅ BRA
  http://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0&feature=player_embedded

  OH MY GOD YES I LOVE MACKLEMORE SÅ SJUKT SNYGG VIDEO OCH EFTERTEXTERNA AAAAH DU HAR SÅ JEFLA RÄTT LET’S DÖDA BUDGETEN VAFAN

  also! jag kollade på videon du mejlade! den såg ju sjukt proffsig ut, dock lite whiny precis som du sa – känns som att dom kanske väljer att gå motsatta hållet mot oss? frågan är ju om vi ska klämma in en såndär whiny bit… ? eller förtar vi känslan då? tål att tänkas på!

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu